nicolevindt

nicolevindt

You can scroll the shelf using and keys

Natuurlijk lieg ik nooit…

January 22, 2013

Vandaag zag ik een mooie TEDtalk over Lie Spotting. En ja, ik ben een grote fan van TEDtalks. In korte tijd hoor je veel nieuwe informatie, krijg je inspiratie en misschien wel een idee of twee. Deze keer ging het over liegen, dat we dit allemaal doen en vaak… heel vaak. En dat zet me aan het denken. Om meerdere redenen.

Eén: ik lieg ook. Dat kan ik wel ontkennen, maar ik weet dat het waar is. Ik ben er niet trots op, en meestal probeer ik het tot ‘White Lies’ te beperken. Om een ander te beschermen, of mezelf. Als je de video bekijkt zie je dat ik aan het profiel van een vrouw voldoe. Gelukkig maar 😉

Twee: mijn opleiding op het moment is Goodfield, waar ik leer over de Non Verbal Leak, het zogenaamde ‘Leaken’ waar Pamela Meyer het in de talk ook over heeft. En dat niemand meer persoonlijk met haar wil praten, maar liever mailt. Grappig, dat heb ik de laatste tijd ook. Terwijl het juist bevrijdend is om te zien of iemand (bewust of onbewust) ‘de waarheid’ vertelt. Bij Goodfield leer je vooral over het onbewuste, en om dat juist in te zetten om iemand te helpen. Als jij ja zegt en je lichaam zegt nee, is dat voor mij een reden om door te vragen, om te zorgen dat we beide het gevoel hebben dat het klopt. Handig in mijn werk, maar ook persoonlijk. Want als ik zie dat een vriend nee doet en ja zegt, kan ik ook besluiten om het zo even te laten. Dan wordt er dus niet gelogen (want ik zie de leugen en weet dat er meer is), maar is het meer een ‘agree to disagree’ of iemand de ruimte geven. Goed toch?

Drie: in mijn werk geef ik (media)trainingen en coaching. Ik help mensen het beste uit zichzelf te halen, om authentiek te zijn. Maar tegelijkertijd leer ik ze ‘truukjes’ om beter over te komen. Ik help ze liegen. Ben ik dan zelf ook aan het liegen? Ik vind authenticiteit het belangrijkste, en daarbij mag je je best kwetsbaar opstellen, en dingen laten zien die niet goed zijn. Je bent toch allemaal mens? Maar in de huidige maatschappij en zeker in deze crisis moet je zwaktes verdoezelen en sterktes aanstippen.

Goed, geen conclusie dit keer maar ‘food for thought’. Hoe lieg jij? En wat doe jij als je iemand ziet liegen? Ik ben benieuwd naar reacties.

 

Advertisements

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: