nicolevindt

nicolevindt

You can scroll the shelf using and keys

Nicole vindt #4: plagen is sparren voor professionals

May 31, 2011

Plagen is sparren voor professionals

plagen leren we al heel vroeg

Vandaag vroeg een klant mij of ik tegen plagen kon. Dat was naar aanleiding van een gesprek onze eetvoorkeuren, ik had net in een bastion vol omnivoren aangegeven dat ik (geheel vrijwillig) een vegetariër ben. Niets mis mee, ik kreeg zelfs een compliment dat ik er zo goed uitzag (voor een vegetariër 😉 ). Nu ben ik vegetariër omdat ik vind dat ik zo het beste voor mezelf en de wereld zorg, maar dat draag ik niet perse als een gospel uit (behalve nu dan even). Maar het valt natuurlijk wel op als je samen eet, vooral als je dat doet met een klant die vleesproducent is.

Ok, terug naar het onderwerp. Kan ik tegen plagen? Vraag het mijn vrienden en dan weet ik wat ze zeggen: Nicole bijt altijd. Laat niet los, en komt er nog even op terug. Maar wel met spits commentaar en een twinkeling in haar ogen. Dus ja, ik hou van plagen, en kan er tegen, zowel persoonlijk als professioneel. Er gaat niets boven een uitdaging, vragen die je scherp houden, een tweet/mail/post/krabbel die je aan het denken zet of een duw in een richting geeft waar je zelf normaal niet aan denkt. Het dwingt je om (verder) na te denken, je eigen vooroordelen te bekijken. En eerlijk is eerlijk, niets zo leuk als elkaar een spiegel voorhouden.

Voor dat iedereen over mij heen valt – er is een grote MAAR: het moet wel leuk blijven, niet (te) persoonlijk worden en vooral uit goede bedoelingen voortkomen. En als je professioneel plaagt of geplaagd wordt mag je ook best een keer zeggen dat het nu even genoeg is (zonder in “NU EVEN NIET” uit te barsten).

Dus… zie je me een keer in het echt met een lichte blos en twinkeling in mijn ogen? Grote kans dat ik dan aan het uitdagen/plagen ben of juist aan de ontvangende kant zit. Want zeg nou eerlijk, wat is leuker dan een potje sparren?

Advertisements

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: